четвъртък, 12 декември 2013 г.

"Европа: Континент с глобална мисия" - Хари Салман

Енциклопедия на щуротиите
Сериозно, направих огромна грешка с тази книга. Очаквах история на духовното развитие на континента, но под "духовно" разбирах история на литературата, философията, християнството и така нататък, но вместо това получих едно пътуване в мистиката и делюзията., а гласът на автора, зареждан от неговите шантави вярвания, обсебваше всяка страница. 

Книгата започва от праисторията, минава през средните векове и завършва в бъдещето. Авторът ни занимава с нелепите хипотези за остров Атлантида, разделя културните епохи в историята на зодиакални знаци и тълкува всеки камък с танцуващи хора като мистериен център на духовното. Check this out...

"Рудолф Шайнер говори за духовен елит от Атлантида, който се установява в Северна Европа. Тези "европейски брамини" остават скрити, като дават съветите си и работят чрез елит от воини, за да повдигнат духовно потомците на стигналите до морална деградация в Атлантида. Тези хора се заселват в Европа, Мала Азия и Африка. В продължение на много хилядолетия възпитателната работа на духовенството и моралният пример на военните племенни водачи постепенно облагородяват древните европейци. От самите воини се изисква да развият доблест. Може би това са праиндоевропейците."

Текстът е толкова хаотичен, разпокъсан и неразбираем, че ще се запитате: "Аз ли съм тъп или това са пълни глупости?" И точно това е целта. Винаги разни псевдонаучни гурута са давали йезуитски отговори, за да прикриват незнанието си и липсата на факти. 

Наистина не мисля да ви занимавам повече с това чудо. Оформлението е прекрасно, илюстрациите вътре също. Много жалко, че се изливат тонове пари в такива ненужни трудове. Направи ми впечатление, че книгата е абсолютно непозната на Запад. Толкова ли сме зле, че разни побъркани идват да си издават щуротиите чак от Холандия. Да, авторът Салман е от там и е голям привърженик на Дънов и компания. I rest my case...

Оценка: 1/5

Издателство: "Кибеа" 


1 коментар:

  1. Ти просто си много глупав и ограничен още.
    Имаш много животи докато стигнеш истината.
    Сега си като дете в 3ти клас.

    ОтговорИзтриване