"Двойници и животни" - Нинко Кирилов


Имам удоволствието да ви представя първата книга на Нинко Кирилов. Тя е сборник с 43 разказа, а това не е рецензия, защото... как по дяволите се пише рецензия за 43 разказа, особено когато са толкова...хм, особени. 

Нинко е роден през 1983 г. във Видин, създател е на литературния многоъгълник "писателибезкниги" и общо взето е голям пич, защото беше така добър да ми обясни това-онова покрай разказите и да сподели мнението си по различни въпроси. 

Някои разкази много ми харесаха, други трябва да се четат отново и отново, но "Мхм", "Тигри", "Удавяне", Джеръми Айрънс" определено ми станаха любими. Съжалявам, но няма как да ви говоря за тях, защото всеки е по страничка-две и ако тръгна да ви разказвам за какво са, ще убия всичкото удоволствие и изненада. 

Книгата е странно животно. "Концептуален албум с шизофренични парчета", както го нарича самия автор. Магически реализъм в големия град, повлиян сериозно от Маркес, Селинджър, Бредбъри, Керет, Борхес, Албахари, Боланьо, Луис Карол и Кортасар. Ако харесвате тези автори - това са вашите 43 парчета. Разказите си взаимодействат, някои от героите се появяват отново и отново, а атмосферата е сходна навсякъде, всъщност тя е като корицата (отлично подбрана) - меланхолична, сива и трогателна. Идеално четиво за късно вечер, с чаша добро вино. 

Check it out!

Издателство: "Black flamingo"



Коментари

Популярни публикации