"Алфи и морското царство" - Давина Бел и Алисън Колпойс


Обожавам детски книги, които окуражават малките аутсайдери. Може би защото и аз съм бил такъв, а може би защото вярвам, че е по-добре да си различен. Тоест, не знам дали е по-добре, но определено различното е специално и трябва да се оценява, защото от него в повечето случаи се раждат неповторими неща.

Алфи има ниско самочувствие, въпреки окуражаващите коментари на родителите си. В училище ще има празненство и Алфи е звезда, така де, морска звезда.Но сгушен в меките завивки, вечерта Алфи осъзнава, че няма да успее, че не е достатъчно смел да бъде звездата в морското представление. Усеща твърде голяма тежест на гърба си и майка му разбира. Тя го завежда в градския аквариум, където заедно разглеждат големите риби и малките морски звездички, но една рибка хваща окото на Алфи. Тя се нарича риба клоун и бързичко се скрива обратно на сигурно. Майка му обяснява: "Понякога предпочитат да изчезнат", но синът й няма нужда от обяснения, защото разбира прекрасно. 

Може би вече се досещате, че догодина Алфи ще се облече като риба клоун.

Прекрасно послание и интересни рисунки, които с различни съчетания на синьото описват един меланхоличен свят с размити форми. Хареса ми как на едно място шарките по дрехите на родителите илизаха от очертанията на телата им, а най-забавният момент беше, когато Алфи говореше на индианците от тапетите в стаята си, всичките застанали в различни смели пози. Великолепно! Издателство "Милениум" за пореден пътни  припомнят, че са водеща сила в издаването на детски книги. 

Издателство:
Милениум

Превод:
Николета Руева

Други рецензии:
Алиса в чизми

Коментари

  1. Здравейте, видях Ви из ровичкане на десетки блогове, затова ето и накратко:

    изобщо не съм сигурен че съобщението ми е именно за вас, така че ме извинете много. Търся хора, които обичат да правят ревюта на книги. Преди два месеца аз и трима мои приятели положихме основи на един много (наше мнение и не само) приятен и положително настроен сайт - [url]http://babaznae.com/[/url] . Не съм тука за да го рекламирам. Всичко тръгна много добре - самият ни домейн е много приятен, оригинален и запомнящ се. искаме да го направим едно приятно място за отдих, където човек да има с какво да си разтовари. Мисли, цитати, Вицове, ревюта на филми. Всичко хубаво, ама двама се отказаха, поради липса на време и сега останахме двама. Вкарваме нови мисли и вицове, обаче не ми остана никакво време за рецензии на филмите (моята специалност и голяма любов) заради тях започнах всичко - ревюта на филми. Другият човек отговаря предимно за администрация на сайта, SEO и там подобни неща които нищо не ми говори. Както имахме по около 100 потребителя на ден, започна да пада трафика. Хора идват ама след два три дена и не се завършват. Няма много нови публикации. :peace: ТА НА КРАТКО - аз много харесвам ревютата на книги, които прочитам- те винаги са положителни и наблягат на добрите страни на книгата - докато при мои колеги - пишещи ревюта за филми- повечето пъти само плюят и недоволстват. Аз това не го харесвам, затова и много искам да има и в сайта ревюта на книги и аз ще се отдам на филмите. Така че всеки, който пише ревюта и има желание да натрупа поне още няколко фена на ревютата си и да достигне до малко повече хора, то Вие сте добре дошли. Може да ми пишете на личния имейл - deco_someone_else@abv.bg или този посочен в сайта . :bouquet: Мен ме крепи любовта към изкуствата, така че ако искате и вие да се включите. пак повтарям търся ревюта които предимно са по оптимистични, обективни но насочени да бъдат полезни , а не да плюят наред. Благодаря ви за вниманието. Извинявам се, ако съобщението ми не е за вас. :bowuu: :bowuu: :bowuu:

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации